oprescu

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei, după decizia definitivă de arestare preventivă, ordinul de suspendare emis de prefectul Paul Nicolae Petrovan fiind trimis Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care se va întruni în şedinţă, pentru desemnarea primarului interimar.

„Primarul general al Municipiului București, Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală, precum și Tribunalul București au comunicat prin fax Instituției Prefectului Municipiului București (…) faptul că prin încheierea de ședință din 6 septembrie pronunțată în dosarul nr. 32580/ 3/ 2015 Tribunalul București, Secția I Penală, a dispus luarea măsurii arestării preventive a primarului general al Municipiului București, măsură rămasă definitivă pe 14 septembrie, când Curtea de Apel București a respins ca nefondată contestația formulată de Sorin Oprescu.”, se spune într-un comunicat al Instituției Prefectului Municipiului București.

Având în vedere că au fost întrunite condițiile prevăzute de Legea administrației publice locale nr. 215/2001, prefectul Municipiului București a emis ordinul prin care s-a constatat suspendarea de drept a mandatului de primar general al lui Oprescu.

Prefectul Capitalei a menționat că ordinul de suspendare i-a fost comunicat lui Sorin Oprescu.

Totodată, prefectul Paul Nicolae Petrovan a transmis Consiliului General al Municipiului București ordinul de constatare a suspendării de drept a mandatului primarului general.

După decizia de suspendare din funcţie a lui Sorin Oprescu, Consiliul General al Muncipiului Bucureşti trebuie să se întrunească în şedinţă pentru a alege un primar interimar, dintre cei doi viceprimari ai Capitalei – Cornel Pieptea de la PNL şi Dan Darabont de la PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.