Metodologia de evaluare, selectare și finanțare a cererilor de finanțare prin programul de interes național „Creșterea calității vieții persoanelor vârstnice din căminele pentru persoane vârstnice” a fost aprobată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, prin Ordinul nr. 1343/2016.

Din acest moment, autorităţile administraţiei publice locale, prin serviciile publice de asistență socialăcare dețin licență de funcţionare sau provizorie, pot depune la Ministerul Muncii cererile pentru finanțarea căminelor publice pentru persoane vârstnice.

Termenul de depunere este 22 august, ora 12.00, iar finanțarea se derulează până în 30 noiembrie 2016, în limita bugetului alocat.

Programul de interes național “Creșterea calității vieții persoanelor vârstnice din căminele pentru persoane vârstnice”, aprobat în 6 iulie 2016 prin Hotărârea de Guvern nr. 479, asigură finanțarea căminelor publice pentru persoane vârstnice într-un procent de maximum 50% din standardul minim de cost la nivel național (conform HG nr. 978/2015), în funcție de capacitatea căminului.

Suma alocată în acest sens este de 9.000 mii lei, bani care provin de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii.

Programul are ca scop creșterea ponderii personalului de specialitate de la 47% la 60% din totalul angajaților, a numărului vârstnicilor rezidenți în cămine evaluați ca independenți din punct de vedere al autonomiei fizice, psihice și mentale și a numărului celor integrați în familie, în comunitate, dar și a celor cu viață socială activă.

În plus, se urmărește reducerea numărului cererilor în așteptare pentru internare.

Pentru mai multe informații, puteți consulta site-ul MMFPSPV, la adresa:http://www.mmuncii.ro/j33/images/Documente/Legislatie/2016/MMFPSPV_Ordin1343din5aug2016.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.