Aldrin_Apollo_11

Pe 20 iulie 1976, o navă spațială americană „Viking-1″ a atins suprafața planetei Marte.

1514 – Gheorghe Doja a fost executat

1848 – Pe Câmpia de la Filaret la€“ „Campia Libertății” a€“ a avut loc manifestația de protest a locuitorilor Bucureștiului față de încălcarea teritoriului țării de către armată otomană.

1852 – S-a născut Grigore Crainiceanu, general, membru corespondent și membru titular al Academiei Române. De numele lui se leagă punerea bazelor „Revistei militare” (1883) și a „Cercului publicațiilor militare”.

1862 – S-a născut Paul Bujor, zoolog, membru de onoare și membru titular onorific al Academiei Române, fondatorul învățământului universitar de morfologie animală și al cercetărilor zoomorfologice din România.

1872 – S-a născut Gheorghe Munteanu-Murgoci, geolog, geograf și speolog, membru corespondent al Academiei Române.

1896 – A apărut, la București, sub direcția lui Alexandru Macedonski, ziarul „Liga Ortodoxa”, în paginile căruia au debutat Tudor Arghezi și Gală Galaction.

1915 – În contextul evoluției nefavorabile a situației de pe câmpurile de luptă, în timpul Primului rRazboi Mondial, puterile Antantei au declarat că acceptă cererile Guvernului român în privință teritoriilor românești din Imperiul Habsburgic și au început demersurile la București, cerând intrarea României în război.

1919 – S-a născut alpinistul și exploratorul Edmund Hillary, primul om care a ajuns pe Everest.

1927 – A încetat din viață Ferdinand I, rege al României între anii 1914-1927. Nepotul sau, Mihai este proclamat rege. Până la majoratul acestuia este instituită o regență.

1930 – S-a născut scriitorul Iuliu Ratiu, cunoscut în special că autor și promotor al literaturii și presei pentru copii și tineret din România.

1938 – S-a născut actriță Natalie Wood.

1944 – A avut loc un atentat eșuat asupra lui Hitler, executat de colonelul Claus von Stauffenberg, cu implicarea unui grup de ofițeri superiori germani.

1999 a€“ Curtea Constituțională a Federației Ruse a recunoscut dreptul țărilor care nu au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial de partea Germaniei naziste de a-și recupera valorile culturale aflate în prezent pe teritoriul Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.