john-kerry

Statele Unite ale Americii încearcă să evite distrugerea totală a Siriei și consecințele sale pentru regiune, precum și valul de migranți suplimentari pe care l-ar antrena, a afirmat luni, la Madrid, secretarul de stat american John Kerry, informează AFP.

Washingtonul consideră că are responsabilitatea „de a încerca să evite distrugerea totală și completă a Siriei”, a declarat John Kerry, confirmând că zilele următoare va avea loc o reuniune cu oficiali ruși, turci și saudiți în încercarea de a se găsi o soluție la conflictul sirian.

„Nivelul imigrației în Europa este periculos” din cauza dificultății de absorbție și „amenințarea de a vedea mai mulți refugiați sosind, dacă violențele continuă în Siria, este reală”, a avertizat secretarul de stat american.

De asemenea, John Kerry și-a exprimat temerea că prin intervenția sa în conflict, Rusia urmărește „doar menținerea la putere” a președintelui sirian Bashar al-Assad, ceea ce, în opinia sa, nu va face decât „să atragă mai mulți jihadiști și să crească numărul de refugiați”.

Totodată, secretarul de stat american a cerut să se pună capăt violențelor între Israel și palestinieni, făcând apel la cele două tabere să dea dovadă de „reținere” și confirmând că se va întâlni zilele următoare cu premierul israelian Benjamin Netanhayu, în Germania, și cu președintele palestinian Mahmoud Abbas în Orientul Mijlociu.

„Dorim restabilirea păcii și oprirea violențelor”, a mai precizat John Kerry, în cadrul unei conferințe de presă la Madrid alături de omologul său spaniol Jose Manuel Garcia Margallo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.