scara

Două oraşe din România se pot mândri cu cele mai frumoase scări pictate din lume. Scările Rakoczi din Tîrgu-Mureş şi cele de pe strada Xenofon din Capitală sunt pe locurile 1 şi 2 într-un top internaţional. 

Scările pictate din România, cele de pe strada Xenofon din Capitală și cele de pe strada Rakoczi din Târgu Mureș, sunt considerate cele mai frumoase din lume.

Un top realizat de un site care promovează arta stradală poziționeaza România în fruntea acestui clasament, înaintea unor țări precum Turcia, Italia, Spania, Chile și Coreea.

Strada Xenofon, situată în apropierea parcului Carol din Capitală, a fost votată de cititorii unui site care promovează arta stradală a doua cea mai frumoasă stradă în scări din lume.

Strada-Xenofon_ici-colo.ro_DSC_0094_1

Cum pictura de pe strada Xenofon, vizitată de zeci de turiști, s-a degradat, inițiatorii proiectului o refac în aceste zile.

Turiștii au inclus strada Xenofon, singura în trepte din Capitală, pe lista locurilor de vizitat, anul trecut, când artista Eva Radu, la solicitarea unei agenții, a pictat-o pentru prima oară.  Tot Eva îi va da acum o nouă față, iar lucrarea va fi gata până la sfârșitul acestei săptămâni.

În clasament mai apar și scările Pianului din Ankara, Turcia, „Lupul și fetița” din Ottawa, treptele care duc către Teatrul Muzical din Seul, Coreea de Sud, dar și scările dintr-o bibliotecă din Veneția, Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.