toti

Componenţii lotului naţional de rugby au plecat, miercuri dimineaţă, spre Anglia, unde vor participa la Cupa Mondială, sportivii români primind pe Aeroportul Henri Coandă, din partea Federaţiei Române de Rugby, câte o căciulă dacică.

Rugbistul Andrei Rădoi susține că se gândește cu emoţie la prima partidă de la Cupa Mondială din Anglia, împotriva vicecampioanei mondiale Franţa. Acesta speră ca naţionala României să îşi realizeze obiectivul propus, de a câştiga două dintre cele patru partide din grupă.

„Oricând ne simţim români şi suntem mândri să purtăm însemne tradiţionale. Este un motiv în plus de bucurie. Sperăm să ne poarte noroc aceste căciuli şi să luptăm aşa cum au luptat şi strămoşii noştri. Am mai multe talismane, ghetele cu tricolorul sau brăţările. Totul e cu România, aşa cum sună şi una dintre devizele noastre: Toţi pentru România. Acum, emoţiile se amplifică şi abia aşteptăm să începem turneul. Cu Franţa va fi un meci foarte greu, vom începe ca din puşcă acest turneu, împotriva ultimei finaliste a Cupei Mondiale. Dar sperăm să ieşim cu capul sus de pe teren. Ne-am pregătit foarte bine pentru a realiza obiectivul stabilit, să câştigăm două meciuri. Mergem foarte încrezători şi cu ambiţie, pentru a ne întoarce cu obiectivul propus. Mergem degajaţi, cred că atmosfera de acolo ne va da aripi.”, a declarat Andrei Rădoi, conform MEDIAFAX.

Căciulile dacice le vor fi utile rugbiştilor români, ţinând cont de vremea capricioasă din Anglia, a menționat pilierul Paulică Ion.

„A venit şi ziua cea mare, sunt emoţii, dar şi puţină oboseală, pentru că de două zile ne facem bagajul. Mergem la marea înfruntare. Federaţia s-a gândit să ne facă şi un mic cadou, să nu uităm că suntem români, dar poate şi pentru că mergem în Anglia şi acolo e un pic mai răcoare. Sper să ne aducă şi noroc. Eu nu prea am talismane norocoase, pentru mine talismane sunt colegii mei. Atât timp cât suntem împreună şi suntem sănătoşi totul va fi bine.”, a spus pilierul Paulică Ion.

La Cupa Mondială de rugby din Anglia, România va evolua în Grupa D, având programate următoarele meciuri: cu Franţa, în 23 septembrie la Londra; cu Irlanda, în 27 septembrie la Londra; cu Canada, în 6 octombrie la Leicester; cu Italia, în 11 octombrie la Exeter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.