elevii-romani-au-obtinut-cinci-medalii-si-locul-i-in-europa-la-olimpiada-internationala-de-fizica-247764-1
Două medalii de aur, una de argint şi o medalie de bronz reprezintă bilanţul participării româneşti la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 20 – 29 iulie 2015, la Baku (Azerbaijan). 
Cu acest rezultat, echipa României s-a clasat pe locul I în Europa şi pe locul 6 în lume, într-un clasament neoficial al ţărilor participante la Olimpiada Internaţională de Chimie.
Medaliile de aur au fost adjudecate de Dumitru Călugăru (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), laureat cu argint la ultimele două ediţii, şi Andrei Iliescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Punctajele realizate le-au permis celor doi olimpici clasarea în primele 10 locuri ale concursului.
Medalia de argint a fost obţinută de Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Vlad Mihai Mandric (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), premiat şi la ediţia de anul trecut (argint).
Reamintim că trei din componenţii echipei prezente la Baku – Dumitru Călugăru, Andrei Iliescu şi Paul Haidu-Gerea – şi-au adăugat în palmares distincţii de cel mai înalt nivel (medalii de aur şi argint) şi la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev” din primăvara acestui an, informează Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.