compot de caise

Compotul de caise este delicios, fin și aromat. Vă prezentăm o reţetă care nu are cantităţi prestabilite și care, totodată, nu conține conservanți. Toată familia va fi încântată, cu siguranță, să deguste acest compot savuros.

Ingredientele necesare pentru un compot delicios sunt fructele, zahărul şi apa. Singura regulă pe care trebuie să o respectați este păstrarea proporţiei de două linguri de zahăr la fiecare borcan de compot.

Cum se prepară compotul de caise:

Fructele se spală foarte bine! Vă recomandăm să alegeți nişte caise de dimensiuni mai mici, pentru a încăpea cât mai multe fructe într-un borcan. În funcţie de cantitatea de caise pe care le aveţi, se pregătesc şi borcanele care se spală şi apoi se şterg sau se lasă la uscat.

Se pun fructele în borcane, mai multe sau mai puţine, după preferinţa fiecărei gospodine. Caisele se pot desface pe jumătate şi se pot introduce în borcane fără sâmburi sau se pot lăsa întregi.

Fiind o reţetă versatilă care nu are cantităţi fixe, totul ţine de îndemânarea şi imaginaţia dumneavostră.

Se adaugă în fiecare borcan câte două linguri de zahăr şi se completează cu apă. Se închid borcanele bine cu capac, se aşează într-o oală mare tapetată cu ziare pe fund, se adaugă apă şi se fierb la foc mic timp de 20 de minute. După ce au fiert se scot, se acoperă cu un prosop şi se lasă aşa până a doua zi, să se răcească.

Compotul de caise întregi sau jumătăţi se păstrează în cămară şi este foarte gustos și aromat.

Compotul de caise poate fi un desert delicios şi răcoros. De asemenea, se poate folosi și în multe reţete de torturi şi prăjituri cu fructe, la o salată de fructe sau cocktailuri.

Sursa rețetei: voceatransilvaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.