Regele-Mihai

Regele Mihai îi retrage decoraţia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, în urma arestării acestuia sub acuzaţia de luare de mită.

Regele Mihai a decis, luni, retragerea calităţii de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, lui Sorin Mircea Oprescu, conform unui comunicat al Casei Regale. Această decizie a fost luată în conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana României din 30 decembrie 2011, se precizează în comunicat.

„Astăzi, 7 septembrie 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a decis retragerea calităţii de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, domnului Sorin Mircea Oprescu. Această decizie a fost luată în conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana României din 30 decembrie 2011. Domnul Sorin Mircea Oprescu a fost informat printr-o scrisoare din partea Cancelariei Decoraţiilor Regale despre retragerea acestui Ordin”, se arată în comunicatul Casei Regale.

Sorin Oprescu a fost decorat duminică, 12 mai 2013, la Palatul Peleș din Sinaia, de către Principesa Margareta, care a acordat distincții mai multor personalități în numele Regelui Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.