Visa-tichete-de-masa

Ordinul pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Economiei și Finanțelor nr.2007/2008, publicat luni, 17 august 2015, în Monitorul Oficial, stabileşte criteriile referitoare la autorizarea de către MFP a unităţilor emitente de tichete de masă şi vouchere de vacanţă pe suport electronic.

Ordinul reprezintă ultimul pas legislativ necesar pentru a fi posibilă emiterea efectivă a tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă pe carduri.

Documentul reglementează condiţiile de autorizare pentru emiterea tichetelor şi a voucherelor pe suport electronic.

Principalele prevederi cuprinse în proiectul de Ordin vizează abrogarea prevederilor referitoare la obligaţia operatorului economic de a depune certificatul de atestare fiscală în cazul în care solicită autorizaţie de funcţionare pentru activitatea de emitere de tichete de masă, tichete-cadou, tichete de creşă şi, respectiv, vouchere de vacanţă.

De asemenea, este eliminată obligația privind înscrierea elementelor de individualizare și personalizare, precum și înscrierea valorii nominale pe tichetele-cadou și pe tichetele de creșă, tichetele de masă, respectiv voucherele de vacanță, numai pe teritoriul României.

Proiectul de Ordin mai cuprinde mărirea perioadei de valabilitate a autorizațiilor de funcționare la doi ani, comparativ cu doar un an în prezent, stabilirea măsurilor de securitate pe care trebuie să le îndeplinească entitățile care solicită autorizație de funcționare ca unități emitente de tichete de masă sau vouchere de vacanță pe suport electronic, completarea situațiilor în care se consideră că o unitate emitentă nu are obligații fiscale restante, respectiv atunci când suma solicitată la rambursare sau restituire este mai mare sau egală cu suma obligațiilor de plată.

Comercianţii care vor încheia contracte de acceptare a plăţilor cu tichete de masă şi de vacanţă electronice vor elimina treptat procesul de numărare şi scanare a bonurilor sau voucherelor, vor încasa mai rapid plăţile şi îşi vor scădea costurile administrative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.