llk

Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, are un verdict tranşant după ce a analizat lucrarea de doctorat a vicepremierului Gabriel Oprea, spunând că, în mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind „copiate integral”, informează Gândul.

Preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, Marian Popescu, contrazice, în nume personal, concluzia Consiliului Naţional de Etică din Ministerul Educaţiei cu privire la teza de doctorat „Procedura plângerii prealabile”, susţinută de Gabriel Oprea în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.

În luna iulie, Comisia pe care Marian Popescu o conduce a decis să se autosesizeze şi să examineze teza de doctorat a vicepremierului Gabriel Oprea, după ce în presă au apărut informaţii privind un posibil plagiat.

Marian Popescu a declarat pentru HotNews.ro că a analizat „în nume personal”, și nu ca președinte al Comisiei de Etică, teza de doctorat a vicepremierului Gabriel Oprea, iar concluzia este: Gabriel Oprea a plagiat.

„Este punctul meu de vedere legat de ceea ce Comisia a fost împiedicată de lege să ducă până la capăt. Legea aceea îi protejează pe demnitari și noi am cerut abrogarea ei, pentru că e profund discriminatorie”, a spus acesta.

„Trebuia să fac acest lucru, trebuia să merg până la capăt. Este vorba, în mod sigur, despre un plagiat. O să le atrag tovărăşeşte atenţia celor de la Consiliu că în lucrarea lui Gabriel Oprea sunt zeci de pagini copiate integral. În afară de pasajele semnalate în presă, am găsit şi altele, preluate din alte lucrări, fără citarea sursei. Ceea ce s-a întâmplat este de domeniul evidenţei”, a adăugat Marian Popescu, anunţând că va face publice în scurt timp concluziile detaliate ale analizei care indică „o culpă gravă” în ceea ce îl priveşte pe Gabriel Oprea.

El pune sub semnul întrebării activitatea Consiliului Naţional de Etică, arătând că nu există niciun temei legal pentru care acesta ar trebui să examineze lucrările demnitarilor.

Potrivit lui Marian Popescu, examinarea suspiciunilor de plagiat ar trebui să cadă în sarcina universităţii care a acordat titlul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.