Vicepresedintele PSD Victor Ponta, candidat la sefia partidului, sustine un discurs la Congresul extraordinar al PSD, la Romexpo, in Bucuresti, sambata, 20 februarie 2010. Cei 1.700 de delegati la Congresul extraordinar al PSD de sambata trebuie sa aleaga, prin vot, intre principalii trei candidati la sefia partidului, variantele fiind Victor Ponta, Cristian Diaconescu si Mircea Geoana. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Premierul Victor Ponta a anunțat că refuză să demisioneze și le-a cerut celor care îl critică să renunțe la „ipocrizie”. 

„Haideţi să fim mai puţin ipocriţi: Iohannis a candidat şi a fost ales preşedinte fiind trimis în judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mai ridicol şi mai ticălos decât apelul făcut de Băsescu la demisia mea, un preşedinte care 10 ani s-a ascuns de dosare penale în spatele funcţiei de preşedinte, un fost preşedinte care, când e anchetată Elena Udrea, constată ce abuzuri comit procurorii şi SRI-ul, dar dacă sunt ancheetat eu sau Udrea este acasă, îi iubeşte din nou pe procurori sau pe cei de la SRI sau îşi trimite oamenii în stradă”, a declarat Ponta.

Victor Ponta a mai precizat că i-a dat informații lui Iohannis despre „sistemul pe care l-a moștenit de la Băsescu” și că se așteaptă ca președintele să organizeze sistemul, să-l facă să funcționeze cât mai bine pentru a se evita abuzurile.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani în dosarul Turceni – Rovinari şi pentru conflict de interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.