Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, într-o intervenţie telefonică, la România TV, că decizia procurorilor prin care i-au interzis lui Sebastian Ghiță să intre în Parlament este neconstituțională și reprezintă un precedent extrem de grav.

„Cred că e un precedent extrem de grav, nu am auzit niciodată de aşa ceva în nicio ţară democratică, se mai întâmplă în dictaturi. Nu cunosc care e baza constituţională în care unui parlamentar, nu vorbesc de o decizie definitivă şi irevocabilă a unui judecător, vorbesc de decizia unui procuror de a interzice dreptul de a fi parlamentar. Este ceva care mie mi se pare fundamantel împotriva regulilor democratice. Nu ştiu dacă România mai e o țară democratică. Orice decizie poate fi cenzurată. Eu vorbesc de  un principiu. Ce făceam dacă azi la Codul Fiscal un procuror interzicea la o 100 de parlamentari să vină la vor și Codul nu trecea”, a spus Ponta.

Premierul a mai vorbit și despre presiunile care se fac pentru a-şi da demisia de la şefia Guvernului: „nu poate sa faca nimeni presiuni sa-mi dau demisia, sigur ca s-au facut, dar stiu unde am fost numit, numai cei care m-au ales pot sa-mi ceara demisia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.