despre-poluare

Poluarea aerului ucide zilnic aproximativ 4.000 de oameni în China, susţin cercetători americani, care indică arderea cărbunelui drept contribuţie cheie la acest fenomen. Studiul lor a fost publicat în revista de ştiinţă PLoS One, informează agenţia DPA.

Calitatea deficitară a aerului contribuie la moartea a 1,6 milioane de persoane anual, ceea ce reprezintă 17% din totalul deceselor din China, potrivit datelor ştiinţifice publicate joi de grupul de cercetare independent Berkeley Earth din SUA.

Circa 92% din populaţia Chinei a intrat în contact cel puţin 120 de ore cu un aer nesănătos între 5 aprilie 2014 şi 5 august 2015, au declarat Richard Muller şi Robert Rohde într-un comunicat de presă, pe baza datelor din teren.

”Când am fost ultima dată la Beijing, poluarea era la un nivel periculos. Fiecare oră de expunere a redus speranţa mea de viaţă cu 20 de minute”, a spus Muller, director ştiinţific al Berkeley Earth.

O mare parte din poluarea care afectează capitala Chinei provine din zone industriale aflate la distanţă destul de mare, îndeosebi Shijiazhuang, 322km sud-vest, a spus Rohde, citat de DPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.