Elvis_Presley's_Gold_Piano,_CMHF

Pianul acoperit cu foiță de aur al lui Elvis și membrana din piele naturală a tobei folosită de Beatles la prima lor vizită în SUA vor fi scoase la vânzare la licitație la Los Angeles în noiembrie, fiind estimate la cel puțin 500.000 de dolari fiecare, informează AFP.

Pianul expus în prezent la muzeul din Nashville (Tennessee) a fost cumpărat de Elvis, în 1955, pentru mama lui și era original din lemn de nuc. După moartea mamei lui Elvis, soția acestuia, Priscilla, a cerut să fie acoperit cu foiță de aur drept cadou pentru prima lor aniversare de nuntă și a fost instalat la reședința lor Graceland, din Memphis.

„Este cel mai importat pian al lui Elvis Presley”, a susținut Darren Julien, președintele casei de vânzări care a evaluat piesa între 500.000 — 700.000 de dolari. Darren Julien a afirmat că pianul este vândut de un colecționar care l-a achiziționat de la moștenitorii regelui muzicii pop.

Membrana din piele naturală a tobei folosită de legendara trupă britanică la prima lor apariție televizată în SUA are pictat de mână logul „T” alungit al grupului Beatles. Ea a fost utilizată în emisiunea de divertisment „Ed Sullivan Show”, care a lansat cariera americană a trupei, precum și în alte concerte ale celebrilor Beatles în turneul lor din 1964.

Este cea mai importantă piele de tobă a trupei Beatles scoasă vreodată la licitație și a fost evaluată la cel puțin 800.000 de dolari, a menționat Darren Julien.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.