Președintele american Barack Obama și omologul său rus Vladimir Putin au purtat o discuție telefonică, joi seara, pe tema relației ruso-americane și a problemelor internaționale care există în acest moment.

Conversația a fost anunțată de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, și potrivit acestuia, cei doi lideri au discutat pe larg despre problemele actuale în relaţiile bilaterale.

Cei doi lideri „au făcut un schimb de opinii în legătură cu situaţia din Siria, soluţionarea programului nuclear iranian şi situaţia din estul Ucrainei”, a spus Dmitri Peskov.

O atenţie aparte a fost acordată unor probleme complexe legate de lupta împotriva terorismului, în special extinderii influenţei (grupării extremiste sunnite) Stat Islamic în Orientul Mijlociu”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Putin şi Obama au convenit să-i însărcineze pe ministrul (rus de Externe Serghei) Lavrov şi pe secretarul de Stat (american John) Kerry să organizeze o reuniune pentru a discuta acest subiect”, a concluzionat el.

De asemenea, Casa Albă a informat că discuția telefonică a avut loc la inițiativa Moscovei și că în cadrul ei „preşedintele Obama a reafirmat necesitatea ca Rusia să îşi îndeplinească obligaţiile asumate în Acordul de la Minsk, inclusiv privind retragerea tuturor trupelor şi echipamentului rusesc de pe teritoriul Ucrainei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.