Președintele USR, Nicuşor Dan, a afirmat, sâmbătă, în replică la declaraţiile lui Vasile Blaga privind necesitatea unui guvern politic, că în vreme ce liberalii cred că vremea tehnocraţilor a trecut, USR este de părere că „abia începe”.

„PNL crede că vremea tehnocraţilor a trecut, USR afirmă că abia începe. Guvernele politice au eşuat în transparentizarea actului administrativ, au politizat până la sufocare administraţia publică, în jurul lor au înflorit corupţia şi clientelismul. Guvernul Cioloş nu e perfect, dar a început cu adevărat reforma administraţiei, a dat sens consultării publice, a adus profesionişti în fruntea şi în interiorul ministerelor. Am afirmat că mulţi dintre miniştrii cabinetului Cioloş, însuşi premierul, se potrivesc profilului de membru USR. Dacă vechile partide nu-i vor, mulţi cetăţeni îşi doresc în continuare o guvernare tehnocrată pe care USR o va sprijini”, a scris Nicușor Dan, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PNL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Şcoala de vară a TNL, desfăşurată la Eforie Nord, că România are nevoie de un guvern politic, precizând că guvernul tehnocrat şi-a arătat limitele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.