victor-ponta1

Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă cu 194 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” și 7 abțineri. Pentru a trece, moțiunea trebuia să întrunească 278 de voturi favorabile.

Liberalii nu văd acest rezultat ca pe o înfrângere: „este o victorie pentru că am arătat ce înseamnă ipocrizia unui premier. Dezbaterea a însemnat un semnal de alarmă extrem de puternic pentru votul prin corespondență. Va pica Ponta pentru că nu are altă variantă. A avut ecoul pe care ni l-am dorit, atât între parlamentarii puterii, cât și în opinia publică. La toamnă facem o nouă moțiune.”, a declarat Alina Gorghiu.

Întrebat ce părere are despre rezultatul votului, premierul Victor Ponta a răspuns că „avem Guvern, avem majoritate, haideți să ne apucăm de treabă, toate celelalte lucruri le discutăm de luni”.

Moţiunea de cenzură inititulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!” a fost semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.