da4

Unii nutriționiști susțin că o metodă foarte simplă și, în același timp comodă, de scădere a colesterolului și a trigliceridelor din sânge este folosirea unor mixuri din plante realizate conform procedeului Decottopia. Acest procedeu implică extragerea substanțelor esențiale din plante, fără a le distruge proprietățile curative.

Fiecare plantă din mix contribuie la reglarea unei anumite funcții a organismului, împreună completându-se și restabilind echilibrul acestuia.

Anghinarea, Boldo, Ridichea-neagră și Păpădia sunt plante cu acțiune coleretică, adică ajută la producția și revărsarea bilei în intestin. Anghinarea este o sursă sigură de carbohidrați, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc și vitamina B. Cel mai important rol al său este de a normaliza valoarea colesterolului.

Mesteacănul, Coada-calului, Orthosiphon, Splinuța, Vulturica, Porumbul, Trei-frați-pătați, Urzica, Păpădia, Cicoarea, Pirul și Lespedeza sunt plante care favorizează funcția renală și elimină reziduurile de azot. Mesteacănul este utilizat cu succes în hipercolesterolemie, unul din efectele sale principale fiind scăderea și readucerea la normal a concentrației de colesterol în sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.