MarsPentruUnire

Aproximativ 400 de susținători ai unirii, potrivit liderului Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, demonstrează la Neptun, lângă sediul Centrului Internațional de Conferințe, unde se desfășoară, marți, ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova.

„Scopul nostru este unirea dintre cele două state. De la cele două guverne dorim astăzi stabilirea unei agende clare pentru unire până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire a românilor. Pe această agendă a Unirii pe care o solicităm vrem să fie introduse obligatoriu trei puncte: interconectare energetică, atât cu gaze cât și cu electricitate, o singură monedă în România și în Republica Moldova și o politică externă și de apărare comună. Astea sunt solicitările noastre și vrem să le exprimăm în fața miniștrilor din ambele state românești”, a declarat, marți, pentru Agerpres, George Simion.

George Simion a precizat că cei care demonstrează sunt tineri unioniști de pe ambele maluri ale Prutului.

Tinerii unioniști scandează lozinci pro-unire, flutură steaguri tricolore și au pancarte cu mesaje unioniste.

George Simion a făcut un apel către autorități de a fi permisă o întâlnire între o delegație a manifestanților și miniștri ai celor două guverne, în prezența presei.

La un moment dat, oamenii au forţat cordonul de jandarmi, pentru a ajunge mai aproape de clădirea unde se desfăşoară şedinţa comună a guvernelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.