185806_articol

Echipa României, prezentă la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Geografie (24-30 iunie/Belgrad), a cucerit trei medalii de aur şi o medalie de argint.

Performanţa a fost realizată de următorii elevi: Anca-Maria Rădulescu (Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti), Ionel-Alexandru Petruşcă (Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina) şi Andrei Tudor Suciu (Colegiul Naţional  „Mihai Viteazul” din Bucureşti) – medalii de aur, respectiv Irina-Andrada Crăciun (Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân” din Constanţa) – medalie de argint. Toţi componenţii echipei României sunt elevi în clasa a XII-a.

Selecţia lotului s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, desfăşurată în aprilie 2015, la Cluj – Napoca.

La această primă ediţie au participat 28 de competitori din 6 ţări. Fiecare lot a fost alcătuită din 4 elevi şi 2 lideri (profesori coordonatori). În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice, ţara gazdă poate înscrie două echipe în concurs, anunță Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.