978x0 (5)

Vineri, 11 septembrie, Max, câinele erou al Armatei Române și singurul antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni a fost înmormântat cu onoruri militare în cimitirul „Raiul animalelor” din București.

Comandantul unității de care a aparținut Max, camarazii săi, partenerul și instructorul lui, au luat parte la ceremonialul de rămas bun.

978x0 (1)

978x0 (2)

978x0 (3)

978x0

978x0 (6)

978x0 (4)

978x0 (7)

978x0 (8)

978x0 (9)

978x0 (10)

978x0 (11)

978x0 (12)

978x0 (13)

Max, câinele erou al Armatei Române, cel care a luptat alături de militarii români timp de trei ani în Afganistan, a murit marți seară.

Max a fost singurul câine al Armatei antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni. A efectuat două misiuni în Afganistan în cadrul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” şi a Batalionului 300 Infanterie „Sf. Andrei”.

Născut în 2009, el a fost dresat şi antrenat de mic pentru misiuni de plutonierul major Roşioara Valentin.

Ciobănescul german a fost decorat pentru merite deosebite în grad de cavaler.

Max şi-ar fi continuat misiunile dacă nu era diagnosticat cu o boală extrem de gravă, dirofilarioză, cunoscută şi ca viermi la inimă. Este vorba de un parazit extrem de periculos care se transmite prin înţepătura de ţânţar, larvele pătrunzând prin sistemul digestiv şi localizându-se în final în artera pulmonară şi în inima câinelui.

S-a aflat despre soarta lui Max abia după trei luni de când  reprezentanţii Armatei au decis să îl abandoneze. Presa a aflat despre el atunci când nu a mai apărut la parada militară, organizată de Ziua Naţională a României, pe 1 decembrie 2014. Până în acel an, era vedeta paradei.

O iubitoare de animale, Sorina Hanea, l-a adoptat dintr-un adăpost public si a avut grijă de el.

Chiar dacă a fost hrănit corespunzător și a urmat un tratament foarte costisitor, starea de sănătate a lui Max nu s-a ameliorat.

Max s-a luptat de mai bine de un an cu boala, dar în ultimile luni starea lui s-a agravat, cu toate încercările medicilor de a îi salva viaţa.

„Pentru prima dată, simt grozăvia despărțirii definitive de dragul nostru Max, care, încet și discret își ia rămas bun de la noi! (…) Se pare că nici transfuzia, nici ozonoterapia, nici fitoterapia administrată la greu peste schemele de tratament moderne, nu-l mai ajută. Pe însuși rigurosul domn Motroasa, Maxul nostru l-a atenționat că este cazul să nu-i mai plimbe energiile Reiki pe corp fiindcă nu mai contează.. Și totuși, eu l-am pupat și rugat să nu ne părăsească….nu acum.”, a scris marți seară Sorina Hanea pe pagina sa de socializare.

Din păcate, aceasta a anunțat miercuri dimineață pe pagina sa de Facebook că Max s-a stins din viață.

„Max s-a stins….demn, brav și încrezător în oameni până la sfârșit…..Ieri seară, târziu, de fapt, ne-am luat rămas bun pentru totdeauna….”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.