Leader of the Conservative Party David Cameron (L) kisses his wife Samantha on October 8, 2009 at the end of his speech on the final day of the Conservative Party Conference in Manchester, north-west England. With polls putting the centre-right party on course to win a general election due by June, British Conservative leader David Cameron will warn of tough choices as Britain emerges from recession -- but argue that his party can bring the country through. AFP PHOTO/ ANDREW YATES

UPDATE 10:30

După rezultatul referendumului, David Cameron, premierul Angliei, a anunțat că negocierile cu UE trebuie realizate de alt premier și a decis să demisioneze din funcție.

UPDATE 24.06.2016 –  ora 8:00

Cetățenii din Marea Britanie au votat în proporție de 52 la sută pentru ieșirea din Uniunea Europeană, într-un referendum care încheie cei 43 de ani în care Regatul Unit a făcut parte din Marea Comunitate Europeană.

Lira a scăzut dramatic, iar premierul Scoției a declarat că populația scoțiană este parte din UE, ceea ce ilustrează că este posibilă o rupere de Anglia.

–––––––-

Secțiile de vot s-au deschis joi dimineața, la orele 6:00 GMT, în Marea Britanie, pentru referendumul privind rămânerea sau ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Acest scrutin este urmărit cu îngrijorare de celelalte țări membre ale blocului comunitar, îngrijorate în privința repercusiunilor, informează AFP.

La referendum pot vota cetăţeni britanici care locuiesc în ţară şi în state membre din Comunitatea Naţiunilor (din care fac parte state independente, foste colonii britanice) cu vârsta minimă de 18 ani, dar şi cei cu cetăţenie britanică aflaţi în străinătate, care figurează în registrul electoral din Marea Britanie în ultimii 15 ani.

Votarea a început la circa 41.000 de secții de pe teritoriul Marii Britanii. Circa 46,5 milioane de alegători s-au înregistrat la cele 382 de centre locale, conform Comisiei Electorale.

Experții se așteaptă la o rată de participare la vot care va varia între 60 și 80%, relatează DPA. Urnele se vor închide la ora 21:00 GMT.

Rezultatele finale vor fi anunțate la Manchester de către Jenny Watson, ofițerul șef pentru numărare (Chief Counting Officer). Rezultatele ar urma să fie anunțate vineri dimineață, transmite AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.