LUDOVIC-ORBAN-FANE-79

Ludovic Orban, prim-vicepreședintele PNL, a declarat că există o tensiune în PSD de când a plecat premierul Ponta în Turcia și că acesta va fi constrâns să demisioneze.

 Orban a precizat că PNL este pregătit să înceapă consultările la Cotroceni pentru a prelua Guvernul.

„Mai devreme sau mai târziu își va da demisia. Probabil încă nu s-a hotărât asupra momentului și probabil încearcă să-și atingă vreun obiectiv colateral – să mențină coaliția sau să-și desemneze un eventual înlocuitor, nu-mi dau seama exact ce. Oricum, în perioada asta a fugit ca un laș de pe câmpul de luptă, asta a făcut. Și, la ora actuală, nemulțumirea în PSD este uriașă față de comportamentul președintelui PSD. În cazul în care Ponta își va da demisia, vom începe consultări la Cotroceni, din care se va degaja cum se poate construi o majoritate și un candidat la funcția de premier care va fi desemnat să formeze Guvernul”, a declarant Ludovic Orban.

El a mai spus că nu exclude formare unei majorități alături de UNPR sau ALDE: „e greu, pentru că nu cunoaștem poziționările, e greu de anticipat poziționarile de pe acum. Sunt multe variante posibile. Nu poti să excluzi nimic. E prematur să discutam de acum. Dupa ce își va da demisia Victor Ponta, în mod evident vom face toate discuțiile, negocierile, vom vedea cum se poate degaja o majoritate parlamentară”, a concluzionat deputatul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.