albaneagra-mai-bun

Partidul Național Liberal a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Aceasta este intitulată: „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”. Potrivit calendarului, moțiunea va fi citită miercuri și votată marți, 29 septembrie.

Moţiunea a fost semnată de 180 de parlamentari – 119 deputaţi, din care 112 PNL, şase neafiliaţi şi unul de la Grupul Democrat şi Popular şi 61 de senatori, din care 58 de la PNL şi trei neafiliaţi.

Iată cele mai importante pasaje din textul moțiunii:

„Victor Ponta trebuie să plece din fruntea Guvernului pentru că:
• un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României;
• un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României;
• un premier aflat în fața judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele și contribuțiile românilor;
• un premier acuzat de fapte legate de corupție nu va putea garanta românilor un scrutin corect în 2016.
• un astfel de premier va negocia cu FMI doar de pe treptele tribunalului, între două înfățișări”.
De asemenea, moțiunea mai conține și două mesaje pentru Liviu Dragnea și Gabriel Oprea:
„Domnule Gabriel Oprea, vrem să ne spuneți tuturor, acum, care este interesul național care reclamă menținerea lui Victor Ponta cu prețul decredibilizării acestei țări. Puneți în balanță promisiunea făcută lui Ponta și interesul acestui popor. Ce alegeți?!
Domnule Liviu Dragnea, vorbeați recent de resetarea clasei politice, de o nouă politică. Sprijinindu-l pe Ponta, nu faceți decât să vindeți iluzii românilor.
Menținerea PSD la guvernare nu poate fi un scop în sine. Nu mai confundați România cu partidul! Dacă vi-l doriți pe Ponta, folosiți-l.
E bun de ”Hopa Mitică” pentru PSD! Pentru România, însă, este doar un scaiete veninos care trebuie smuls înainte de a ne periclita orice perspective”.

Întrebat dacă ar susţine un guvern condus de Gabriel Oprea din care să facă parte şi PNL, Vasile Blaga a susținut că partidul va sprijini un guvern condus de Cătălin Predoiu, prima opţiune a liberalilor fiind un guvern minoritar PNL.

„Am obţinut o decizie politică pe un subiect foarte important, nu doar pentru PNL, ci pentru întreaga societate românească. Avem un premier trimis în judecată pentru fapte de corupţie care refuză să facă un gest elementar, igienic, acela de a-şi da demisia, care ar reperezenta, cred eu, ceea ce interesul naţional cere. PNL a decis, astăzi, să depună, luni, o moţiune de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a guvernului Ponta.”, a menționat Alina Gorghiu, la finalul, Colegiului Director, întrunit la Poiana Braşov.

Copreşedintele PNL a afirmat că această moţiune de cenzura va fi, în opinia sa, cea mai scurtă şi cea mai de impact moţiune de cenzură de la revoluţie şi până acum.

Alina Gorghiu a mai precizat că România pare un stat care tolerează corupţia în cazul în care va continua să fie condusă de un premier trimis în judecată.

Conform lui Gorghiu, la reprezentanţii partidelor din coaliţia de guvernare sunt „la fel de vinovaţi precum Victor Ponta.”, dacă vor continua să îl susţină pe premier.

Vasile Blaga a menționat că PNL îşi propune să organizeze un miting în Bucureşti, la Parlament, afirmând că organizaţia PNL Bucureşti a primit sarcina de a obţine aprobările necesare.

Alina Gorghiu a mai afirmat că PNL a avut discuţii cu toate forţele parlamentare, inclusiv UNPR, încă de la prima moţiune depusă, însă, a refuzat să facă publice rezultatele discuţiilor purtate.

Conform lui Vasile Blaga, PNL a început procesul de strângere a semnăturilor, imediat ce liberalii au decis prin vot depunerea moţiunii de cenzură, cu prilejul Ligii Aleşilor Locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.