kovesi_laura-codruta1Laura Codruța Kovesi, procurorul şef al DNA, a declarat că trebuie întărit Serviciul Tehnic al Direcţiei Anticorupţie prin care vor fi puse în aplicare autorizaţiile de interceptare, după ce va apărea motivarea CCR cu privire la neconstituţionalitatea interceptărilor făcute de servicii.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a declarat după prezentarea bilanţului DIICOT, cu privire la decizia CCR privind interceptările, că „din momentul în care decizia Curţii Constituţionale este motivată şi publicată dispoziţia respectivă care este declarată neconstituţională nu mai poate fi folosită în sitemul judiciar, deci cu siguranţă vort fi anumite consecinţe”.

Aceasta a precizat că în cadrul DNA există un Serviciu Tehnic „prin care procedăm la punerea în executare a autorizaţiilor de interceptare”.

De asemenea, Laura Codruţa Kovesi a declarat cã „este posibil ca în urma motivării acestei decizii să fim nevoiţi să extindem numărul perosanelor care lucrează la acest Serviciul Tehnic şi de asemenea întărim serviciul pentru că am avut situaţii în care am lucrat şi cu alte instituţii pentru punerea în aplicare a acestor autorizaţii”.

Pe 16 februarie Curtea Constituţională a declarat neconstituţional un articol din Codul de Procedură Penală care reglementează supravegherea tehnică dispusă direct de procuror sau care poate fi făcută, la cererea procurorului, de către alte organe specializate ale statului.

Judecătorii Curţii Constituţionale au stabilit că articolul 142, alineatul 1 din Codul de Procedură Penală, care spune că „procurorul pune în executare supravegherea tehnică ori poate dispune ca aceasta să fie efectuată de organul de cercetare penală sau de lucrători specializaţi din cadrul poliţiei ori de alte organe specializate ale statului”, este neconstituţional.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.