iohannis_18

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că urmăreşte subiectul votului prin corespondenţă cu foarte multă atenţie şi că speră că această lege va trece de Parlament până la finalul anului, având în vedere că diaspora trebuie să fie puternică şi reprezentată.

„Încă de la începutul anului, după consultările pe care le-am avut aici, la Cotroceni, partidele politice s-au angajat să introducă votul prin corespondență. Sper ca, până la finalul acestei sesiuni parlamentare, să își onoreze promisiunea și vă asigur că urmăresc subiectul cu foarte multă atenție.”, a declarat șeful statului, la conferința „Smart Diaspora 2020+: Cum valorificăm potențialul strategic al diasporei românești”, organizată la Palatul Cotroceni.

Președintele a ținut să precizeze că asigurarea condițiilor pentru exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora este esențial în contextul în care mulți români aleg să rămână în străinătate.

„A doua întrebare este ce facem pentru românii care aleg să rămână în străinătate, cum îi reprezentăm și cum le asigurăm drepturile, cum îi menținem conectați cu țara, implicați și interesați, cum îi sprijinim să își păstreze identitatea. În acest context, asigurarea condițiilor pentru exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora este esențială.”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a mai menționat că acest proiect este important şi pentru creşterea forţei românilor în străinătate, astfel încât diaspora să devină un interlocutor puternic şi respectat al instituţiilor statului român şi al clasei politice.

„Discuția este una mai largă, despre forța cetățenilor în democrație și despre diaspora ca interlocutor puternic și respectat al instituțiilor statului român și al clasei politice. Întărirea mecanismelor democratice, încurajarea participării și competiției politice vor constitui argumente în plus pentru întoarcerea acasă.”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.