iohannis-biden-938x535

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întalnit luni, la Casa Albă, cu vicepreşedintele SUA Joe Biden, cei doi discutând despre parteneriatul strategic, despre criza migraţiei, dar şi despre situaţia din România, oficialul american exprimându-şi încrederea în lupta anticorupţie de la Bucureşti.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, șeful statului l-a invitat pe vicepreşedintele Joe Biden la Bucureşti, în noiembrie, cu ocazia organizării un mini-summit NATO.

„Am avut, evident, în primul rând, discuţii despre Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, împreună am evaluat acest parteneriat care este unul foarte bun, foarte puternic. Partea politică, partea militară sunt excelente şi am convenit să încercăm să lucrăm şi pe partea economică, un parteneriat de acest fel trebuie să aibă partea economică foarte substanţială”, se precizează într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Totodată, cei doi au discutat despre situaţia din România, conform comunicatului de presă, vicepreşedintele Biden exprimându-şi „mulţumirea faţă de mersul lucrurilor în domeniul combaterii corupţiei” şi „încrederea” în continuarea acestui demers.

„Am evaluat împreună unele chestiuni legate de securitate, securitatea în special a României, sigur, având în vedere că suntem plasaţi într-o zonă cu probleme. Am discutat despre situaţia din Ucraina, am discutat însă şi despre noua bază de la Deveselu, care va fi dată în funcţiune probabil încă în cursul acestui an. Avem o colaborare în acest domeniu foarte bună”, se mai menționează în comunicat.

Un alt subiect abordat a fost criza în care se află acum Europa, numărul mare de refugiaţi care vin în Europa şi modul în care vom gestiona această criză, dar şi situaţia Republicii Moldova.

Klaus Iohannis urmează să participe la dineul oficial oferit şefilor de state prezenţi la Adunarea Generală a ONU de preşedintele Barack Obama, în cursul serii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.