123023

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat că este nevoie de prutență în momente de relansare fiscală și că susține o etapizare a reducerii TVA de la 24 la 22 sau la 21.

„S-ar putea să ne gândim la o etapizare a reducerii TVA, important este să fim prudenţi, important este să nu punem în pericol ceea ce am realizat în anii care au trecut, pentru că aici a fost un sacrificiu comun şi sacrificiul cetăţenilor nu trebuie aruncat la coş, nu ar fi corect, nu ar fi normal. De aceea, eu cred că se poate gândi la o etapizare în ceea ce priveşte reducerea TVA, de la 24 la 22 sau la 21 şi să vedem dacă bugetul rezistă, dacă veniturile nu scad, dacă se poate fiscaliza o anumită parte a economiei care nu este fiscalizată, prin reducerea TVA, dacă putem într-adevăr să accesăm şi suntem în stare să accesăm fondurile europene pentru investiţii, pentru că aici avem o problemă, noi nu folosim aceste fonduri europene pentru investiţii, atunci putem să trecem la etapa a doua a reducerii TVA”, a declarat Kelemen Hunor pentru RFI.

Liderul UDMR a subliniat că trebuie să se poarte o discuție pe baza unor cifre exacte pentru a se putea măsura riscurile.

„Trebuie să vină ori ministrul de Finanţe ori premierul şi trebuie să ne arate cu cifre exacte, cu venituri, cu cheltuieli şi cu proiecţia pentru următorii doi ani, cel puţin, că nu există nici un risc. Eu nu pot să spun în acest moment că există sau nu există, dar sunt voci, de la guvernatorul Băncii Naţionale până la alţi oameni lucizi, care spun că ar exista totuşi un risc destul de mare, dacă noi reducem brusc TVA cu cinci puncte procentuale, să nu avem veniturile necesare, să crească deficitul bugetar şi aşa mai departe”, a mai spus Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.