Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, vorbeste despre disfunctionalitatile de pe piata monetara, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta in Bucuresti.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, s-a întâlnit cu Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, pentru a discuta despre riscurile pe care le presupune relansarea fiscală.

„Nu e vorba nici de alb-negru da sau împotriva Codului Fiscal, nu este nici alb-negru da sau împotriva măsurilor fiscale, este vorba de dozaj, de măsuri. Sunt foarte multe reduceri de impozite, la toate proporţiile sunt mari, cifra de deficit este de 2,2-2,3% din PIB. Ea pare mică, dar este o cifră foarte mare, ea poate să schimbe traiectoria economiei româneşti pentru că este prinsă într-o perioadă foarte scurtă şi, chiar dacă am vrea, nu putem să compensăm dintrodată. De aceea, dozajul este cheia problemei”, a spus Isãrescu.

Mugur Isărescu a reamintit că un tratament economic este dureros atunci când pierzi aproape tot.

„Îţi dai seama cât de importante sunt când le pierzi, iar reparaţiile, tratamentele sunt dureroase, aşa cum se întâmplă şi cu sănătatea. De aceea, sub nicio formă nu trebuie s-o pierdem”, a mai precizat guvernatorul.

„Am citit şi eu comunicatul Fondului şi mi se pare că merge în aceeaşi direcţie şi insistă pe aceleaşi lucruri. În sfârşit, dânşii fiind mai apropiaţi pe probleme fiscale cu Ministerul de Finanţe, fac şi recomandări privind unele opţiuni”, a subliniat şeful băncii centrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.