Ion-Iliescu-15201

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că nu vede cum se poate aplica „tehnic” sistemul prin care toţi membrii partidului votează noul preşedinte al PSD, precizând că şi Nicolae Ceauşescu a încercat la un moment dat un „recensământ naţional” pentru a fi votat de toţi românii.

„Cum pot să voteze toți membrii de partid? Practica din toate partidele lumii și din istoria noastră — de aceea se convoacă congrese — pentru că membrii deleagă niște oameni cu un mandat și acolo în congres deliberează și se pronunță”, a menționat Ion Iliescu, la lansarea volumului autobiografic „Destinul unui om de stânga”.

Ion Iliescu a fost întrebat cum vede modalitatea de alegere a președintelui PSD la viitorul congres, din octombrie, în condițiile în care sunt nemulțumiri legate de faptul că liderul formațiunii ar trebui votat de membrii de partid.

„Sistemul acesta… Ceaușescu încercase cândva să facă un fel de recensământ național. Ca toți să voteze, de la oraș și sat pentru tovarășul Ceaușescu. Deci nu știu cum anume practic, tehnic se face așa ceva. De aceea se convoacă congrese, pentru că delegații vin cu un mandat din partea membrilor și deliberează”, a susținut președintele de onoare al PSD.

Preşedintele de onoare al PSD a precizat că nu a avut discuţii cu liderii partidului pe această temă.

Totodată, întrebat pe cine va susține pentru funcția de președinte la Congresul PSD, el a răspuns că pe nimeni. „La congres voi spune mai mult”, a subliniat președintele de onoare al social-democraților.

Iliescu spune că, cel mai probabil, va participa la lucrările Congresului din 18 octombrie.

Alegerea preşedintelui PSD va avea loc în 11 octombrie, printr-un scrutin universal, fiind prima dată în istoria PSD când liderul formaţiunii este ales prin vot direct, de către toţii membrii săi. După alegerea preşedintelui, restul funcţiilor din Biroul Permanent Naţional vor fi alese la Congresul care va avea loc în 18 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.