Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, şi-a dat demisia, după o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Decizia acestuia a venit după ce a participat la emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24, unde făcut o declarație care a revoltat întreaga țară. Acesta a susținut că românii din străinătate lucrează pe circa 1.500 de euro, iar „de banii ăștia copiii se fac golani acasă și nevasta curvă”.

„România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus, miercuri seară, în emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24.

După  jignirea adusă românilor din diaspora, Ioan Rus și-a prezentat scuzele, sublinind că această parte a discursului a fost o „exprimare stilistică”

Redăm mai jos comunicatul transmis de Ministerul Transporturilor:

Prin declarația pe care domnul ministru Ioan Rus a făcut-o la emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi 24, cu privire la întoarcerea acasă a românilor plecați să muncească în străinătate, domnia sa a dorit să atragă atenția asupra unei realități dure din România de astăzi. De altfel, ministrul Rus a afirmat chiar în cadrul emisiunii, ca formularea folosită este o „generalizare artistică, o licență”.

„Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intențiile mele au fost de a semnala o situație gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am facut referire la destrămarea familiilor și la copiii lăsați în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinții lor au plecat să muncească în alte țări în speranța de a-și construi un trai mai bun.

Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnității vreunei persoane prin acele declarații, ci doar să atrag atenția asupra prețului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate. Am dorit, totodată, să le transmit celor plecați departe de casă că, în viitorul apropiat, mulți dintre aceștia și-ar putea găsi un loc de muncă în țară, pentru că România va avea nevoie de forță de muncă, de specialiști în domeniul construcțiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevazute de Master Planul General de Transport”, a declarat ministrul transporturilor, Ioan Rus.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.