54cf5254f493b834645b1a48

Premierul elen Alexis Tsipras a trimis o scrisoare către Comisia Europeană, FMI şi Banca Centrală Europeană în care precizează că Grecia acceptă toate condițiile impuse de creditorii internaționali.

Prin intermediul acestei scrisori, Tsipras solicită prelungirea programului de susținere economică și financiară prin acordarea unui nou împrumut în valoare de 29,1 miliarde de euro.

De asemenea, el arată disponibilitatea pentru adoptarea unui TVA de 23 la sută la majoritatea produselor și cere un discount de 30% pe insulele grecești aplicat la noul nivel de taxare. Scrisoarea prevede și detalii despre reducerea cheltuielilor militare cu 200 de milioane de euro în 2016 şi cu 400 de milioane în 2017 și măsura de eliminare a subvenţiei la motorină pentru fermieri.

„Republica Elenă este pregătită să accepte acordul, dar cu amendamente, completări şi clarificări, în cadrul extinderii programului care expiră şi a unui al treilea program de finanţare, pentru care a fost trimis o solicitare, astăzi, 30 iunie”, a transmis Tsipras.

Conform Eurogrup, reprezentanții Uniunii Europene au precizat că „vom lua în considerare orice ofertă, dar orice sprijin financiar trebuie să fie acordat în schimbul angajamentelor de a aplica reformele necesare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.