1 google

Google intenționează să colaboreze cu o serie de companii japoneze în proiectul său dedicat automobilului autonom, a afirmat un responsabil al companiei americane din industria IT pentru cotidianul nipon Nikkei, citat de AFP.

„Avem discuții cu diverse companii din Japonia. Suntem foarte deschiși. Eu nu pot da numele companiei, dar vorbim cu furnizori de piese precum și cu producători de autovehicule.”, a precizat Astro Teller, coordonatorul laboratoarele Google X, divizia de inovație a companiei americane, conform cotidianului Nikkei, citat de Agenția France Presse.

„Noi nu deținem uzine proprii”, a adăugat el, sugerând că grupul ar putea aloca subcontractorilor japonezi unele echipamente și componente care vor fi necesare la realizarea proiectului automobilului autonom.

Astro Teller a subliniat că gigantul Google nu intenționează să devină chiar un producător concurent al grupurilor actuale din domeniul industriei auto.

Google se va specializa în dezvoltarea de senzori și programe informatice, dar în cele din urmă se asociază pentru vânzarea către producători auto existenți.

Pentru cercetările sale efectuate în Statele Unite, Google utilizează prototipuri specifice și o flotă de automobile de serie ale unor producători precum Lexus, parte a grupului nipon Toyota, informează AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.