e-oficial-google-a-anuntat-cum-se-va-numi-viitorul-android-1_1_size1

Google a anunțat oficial numele următoarei versiuni Android. Așa cum toată lumea se aștepta, denumirea respectă tradiția începută în urmă cu ani de zile și va incepe cu litera M. Astfel, Android 6.0 se va numi Marshmallow.

droidgoogle

Sistemul de operare a fost anunțat încă din luna mai, la conferinta Google I/O. Softul care e instalat pe mai mult de trei sferturi dintre toate telefoanele din lume va veni și cu câteva funcții complet noi. Poate cea mai importantă va fi Android Pay, răspunsul Google la Apple Pay și succesorul Google Wallet.

Android Marshmallow rămâne pentru majoritatea utilizatorilor doar un concept în viitorul nu foarte apropiat. Primii care vor încerca Marshmallow sunt dezvoltatorii, încurajați deja de Google să își pregătească aplicațiile.

Cea mai recentă versiune Android disponibilă la momentul actual, Lollipop, e instalată abia pe 18% dintre dispozitive, din cauza fragmentarii masive a sistemului de operare, în timp ce 73% dintre smartphone-urile Android încă mai rulează KitKat și Jellybean.

Tradiția numelor a început în urmă cu șase ani, în 2009, odată cu lansarea Android 1.5 Cupcake. Au urmat, pe rând, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly bean, Kitkat, Lollipop, iar acum M vine de la Marshmallow.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.