352613_1280x720

Apple și-a uimit utilizatorii la WWDC 2015, conferința anuală a dezvoltatorilor companiei. Reprezentanții gigantului au prezentat versiunea 9 a sistemului de operare IOS, următorul sistem de operare pentru Mac-uri, numit El Capitan, watchOS 2, au dezvăluit informații despre extinderea Apple Pay și au anunțat lansarea serviciului de streaming online Apple Music.

IOS 9 va fi disponibil pentru toate device-urile Apple care suportă acum IOS 8 și aduce un plus de performanță funcțiilor deja existente. Prima noutate a IOS 9 este mărirea autonomiei bateriei prin activarea funcției „low power mode”. De asemenea, prin intermediul noului sistem de operare telefonul îi poate spune utilizatorului la ce oră trebuie să plece de acasă, poate să-i dezvăluie identitatea unui apelant necunoscut prin scanarea aplicației de e-mail și are capacitatea de a-i prezenta cele mai importante știri prin funcția news.

ios-9-concept

Pe lângă toate acestea, IOS 9 vine cu un Siri mai inteligent care are capacitatea de a învăța rutina zilnică a utilizatorului și să intuiască planurile acestuia: „telefonul meu ştie că de dimineaţă îmi place să meditez, aşa că îmi oferă o aplicaţie pentru meditaţie chiar pe ecranul principal, în stânga jos. Tot ce trebuie să fac este să dau cu degetul şi pot să încep să meditez. O să mă apuc de exerciţii. Mă duc la sală. Telefonul ştie că atunci când sunt la sală, îmi place să ascult muzică. Aşa că, atunci când conectez căştile se deschide automat aplicaţia de muzică”, a declarat Craig Federighi, vice-preşedinte Apple.

OS X El Capitan nu aduce noutăți de natură grafică, însă pune accent pe performanță și pe îmbunătățirea experienței utilizatorilor prin implementarea funcției pentru trackpad. Noul OS X apare cu varianta avansată a funcției splitcreen și oferă posibilitatea de redimensionare a ferestrelor de lucru. Public Beta al OS X, El Capitan, va fi disponibil din luna iulie a acestui an.

os_x_el_capitan_roundup

Apple Watch – WatchOS 2 este o nouă versiune a sistemului de operarea pentru ceasul inteligent care permite programatorilor să creeze aplicații native pentru Apple Watch. Până acum aplicațiile erau dependente de iPhone, însă varianta watchOS va aduce independența față de telefon prin aplicații care să ruleze direct de pe gadget. Mai mult decât atât, Apple Watch va fi capabil să se conecteze singur la rețele WiFi.

vlcsnap-2015-06-08-14h30m25s091

Apple Music este noul serviciu pentru fluxuri de muzică prezentat de compania americană:  „anunţăm Apple Music, următorul capitol în domeniul muzicii şi sunt convins că o să placă. O să schimbe pentru totdeauna experienţa muzicală”, a precizat Tim Cook, preşedintele Apple.

wwdc-145

Noul serviciu al Apple va costa 9,99 dolari pe lună sau 14,99 dolari pe lună (abonament pentru familii cu până la 6 membri) și va avea lansarea oficială pe 30 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.