14_iulie

Ziua Națională a Franței a fost marcată de președintele Francois Hollande printr-un discurs de mobilizarea. Acesta le-a cerut cetățenilor să fie uniți în fața amenințărilor teroriste și să respingă teama care încearcă să se instaureze printre ei.

„Un terorism fundamentalist s-a instalat la câteva ore de mers cu avionul de noi. Acesta distruge, asasinează, masacrează, violează, în Orientul Mijlociu, Maghreb, în Africa subsahariană, dar şi pe teritoriul nostru”, a declarat Hollande.

„În faţa acestor agresiuni, a acestor ameninţări, ţara noastră trebuie să refuze divizarea, pentru că exact asta vor teroriştii, dar şi teama, pentru că aceasta ar putea fi cea mai dură otravă din cadrul comunităţii noastre naţionale”, a mai spus președintele în prezenţa premierului Manuel Valls şi a ministrului Apărării, Jean-Yves Le Drian.

„Teama ne-ar determina să abandonăm ce avem mai scump: libertăţile noastre, capacitatea de a trăi împreună, respectul nostru. În faţa acestor ameninţări, trebuie să ne ţinem bine, să avem fermitatea necesară dar şi sânge rece”, a concluzionat șeful statului francez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.