vlad_filat2

Fostul premier moldovean Vlad Filat a fost reţinut joi şi a ajuns la Centrul Naţional Anticorupţie, la scurt timp după ce Legislativul a decis ridicarea imunităţii sale parlamentare, în urma acuzaţiei de implicare în fraudele de la Banca de Economii, informează site-ul Moldova.org.

Deputatul Vlad Filat a fost ridicat de la sediul Parlamentului şi escortat la sediul CNA, de ofiţerii instituţiei, cu un automobil Skoda.

Liderul prorus al Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, şi susţinătorii săi îl aşteptau în jurul Parlamentului, însă acesta a reuşit să plece neobservat. Conform lui Usatîi, Vlad Filat este reţinut pentru 72 ore.

Vlad Filat este acuzat că ar fi pretins mită 250 de milioane de euro, de la Ilan Shor, pentru a determina decizii legislative care să diminueze poziţia statului moldovean în Banca de Economii. Ilan Shor este acuzat la rândul lui că a scos din sistemul bancar moldovean circa 1 miliard de dolari.

Anterior, parlamentul de la Chișinău a decis ridicarea imunității lui Vlad Filat, acesta fiind suspectat de acte de corupție și implicare directă în fraude bancare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.