daniel_barbu_

Fostul ministru al Culturii Daniel Barbu s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție, unde a fost citat de procurori pentru a fi audiat într-un dosar în calitate de martor.

Conform unor surse judiciare, el a fost audiat ca martor în dosarul disjuns al fostului europarlamentar Adrian Severin. Daniel Barbu a fost propus pentru a da declarație procurorilor despre Adrian Severin.

„Am fost întrebat dacă am participat la activitățile Institutului Social Democrat. Am spus că am participat la un număr de activități academice. (…) Eram invitat, participam la 2-3 luni odată. (…) Nu cunosc fondul dosarului”, a afirmat Daniel Barbu la ieșire din sediul DNA.

Daniel Barbu a declarat, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), că le-a spus anchetatorilor despre dezbaterile la care era invitat, dar că nu ştia despre banii de la Parlamentul European, precizând că cei care participau la aceste activităţi nu erau remuneraţi.

Întrebat dacă la aceste dezbateri se întâlnea cu Adrian Severin, Daniel Barbu a susținut că nu a avut nicio legătură cu acesta, ci doar cu Anne Jugănaru.

„Cu domnul Severin nu am avut absolut nicio legătură. Nu ştiu dacă (Anne Jugănaru, n.r.) era asistenta domnului Severin, era directorul executiv al Institutului Social Democrat. Organiza dezbateri, mese rotunde, la care am participat întotdeauan cu plăcere. (…) Nu avem niciun fel de cunoştinţe despre fonduri. Eu am spus doar despre activităţile academice la care am participat, care au fost foarte interesante şi asta a fost tot. Eram invitat ca profesor universitar. Participam la două, trei luni la o masă rotundă, o dezbatere”, a declarat Daniel Barbu.

În 17 iulie, DNA a anunțat că procurorii au dispus extinderea urmării penale față de fostul europarlamentar Adrian Severin, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălare de bani, în formă continuată.

Conform DNA, în perioada martie 2007 — noiembrie 2010, Adrian Severin a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte din Parlamentul European, un număr de 20 de contracte de consultanță cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.