El-FMI-plantea-bajar-el-salario-mínimo-en-EspañaFondul Monetar internațional a anunțat că oprește finanțarea Grecia dacă reprezentanții de la Atena nu plătesc datoria de  1,6 miliarde de euro până pe 30 iunie, a declarat directorul general al instituției, Christine Lagarde.

„Nu pot vorbi despre programul cu FMI, care este în derulare, dar programul de finanțare convenit cu Uniunea Europeană expiră pe 30 iunie. Cel puțin din punct de vedere legal referendumul se va referi la propuneri și aranjamente care nu vor mai fi valide”, a precizat șefa FMI.

„Negocierile ar putea fi reluate dacă greci își vor contrazice liderii și vor dori să rămână în zona euro. Dacă răspunsul va fi da, vrem să rămânem în zona euro, vrem să facem parte din uniunea monetară, vrem să refacem economia, să fim sustenabili pe termen lung, atunci vom mai încerca”, a concluzionat Christine Lagarde.

Grecia se află în pragul falimentului, iar negocierile dintre autoritățile elene și reprezentanții Uniunii Europene au eșuat, deoarece liderii de la Atena refuză categoric măsurile de redresare economică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.