elena-udrea

Elena Udrea, fostul ministrul al Dezvoltării Regionale și Turismului, susține că Sorin Oprescu nu va rezista în aresul preventiv deoarece condițiile sunt inumane, iar acest mediu poate să fie considerat un mijloc de tortură fizică și psihică.

„În mod cert, arestul şi puşcăria în România, prin condiţiile pe care le oferă, pot fi considerate mijloace de tortură fizică şi psihică. Acolo, un bolnav cronic nu are nicio şansă. Şi dacă te duci sănătos, când ieşi din puşcărie ai mari probleme de sănătate. Nu înţeleg de ce nu poate fi urmărit în stare de libertate sau în arest la domiciliu, sau sub control judiciar, pentru că nu-mi imaginez că domnul Oprescu este un pericol pentru societate. La noi a devenit o regulă arestul preventiv, când ai condiţii de Africa, aşa cum au spus cei de la Comitetul împotriva torturii, care au vizitat România şi nu le-a venit să creadă ce condiţii avem noi în puşcării şi în arest. Când ai astfel de condiţii, trebuie să te gândeşti de foarte multe ori dacă trimiţi oamenii în arest preventiv, câtă vreme ai alte instituţii pe care le poţi folosi. Până nu va muri cineva în puşcărie, în arest preventiv, nu cred că se va schimba ceva”, a declarat Udrea în fața Secției 2 de Poliție.

Elena Udrea se află sub măsura controlului judiciar, după ce a fost trimisă în judecată în dosarul „Gala Bute” pentru abuz în serviciu și luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.