stock-market-flat

182 de miliarde dolari au ”dispărut” efectiv din conturile miliardarilor lumii. Temerile tot mai mari în legatură cu economia Chinei au dus vineri la cea mai mare scădere din acest an a bursei de la New York, cu un indice Dow Industrial care a pierdut 500 de puncte, relatează The Independent.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut 1,9 miliarde dolari, averea sa coborând la 37,8 miliarde dolari.

Cea mai mare pierdere a suferit-o Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om al planetei, conform celor mai recente raporte, cu 3,6 miliarde dolari în minus, în doar șapte zile.

Printre pierzători s-au numărat și Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, Larry Page și Sergey Brin de la Google, miliardarul Carlos Slim și fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Scăderea bursei vine în urma încetinirii economiei Chinei.

Investitorii au fost luați prin surprindere de devalorizarea yenului la începutul acestei luni. Pierderi și pe partea petrolului, sectorului minier și al producției industriale au completat ”tabloul”, potrivit experților. Dar în același timp, specialiștii sunt de părere că piețele se ”reajustează” după ”supraîncălzirea” de la începutul anului.

Și prăbușirea prețului petrolului, care a avut parte de cea mai lungă pierdere săptămânală din 1986 încoace, a contribuit de asemenea la ”dispariția” a 15,2 miliarde dolari din buzunarele bogaților din energie.

Harold Hamm, președinte al Continental Resources Inc, a pierdut 9 procente din averea sa totală, săptămâna trecută.

Cu toate acestea, mulți dintre cei care au pierdut în ultimele zile au avut parte și de cele mai mari creșteri ale averilor de-a lungul anului, Zuckerberg singur câștigand peste 3 miliarde dolari față de aceeași perioadă din 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.