Iliescu

UPDATE

Ion Iliescu a fost învinuit de crime împotriva umanității, în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie. Este primul fost șef de stat din istoria recentă a României care este pus sub învinuire.

Ion Iliescu a plecat de la Parchetul General fără a face declarații presei. Fostul președinte a stat în biroul procurorilor mai puțin de o oră.

Parchetul ICCJ a anunţat începerea urmăririi penale în dosarul Mineriadei, pe numele unor persoane, pentru infracţiunii contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane şi rănirea altor trei.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a ajuns, miercuri dimineaţă, la Parchetul instanţei supreme, unde a fost citat să dea declaraţii în dosarul mineriadei, care a fost redeschis în luna martie.

Ion Iliescu a ajuns la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în jurul orei 9:50, fără a face declaraţii la intrarea în sediu.

Surse judiciare susțin că Ion Iliescu ar putea fi pus sub acuzare. Pe de altă parte, la Parchetul General a ajuns și fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu.

După 25 de ani, dosarul mineriadei din iunie 1990 a revenit pe masa procurorilor după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a obligat, la începutul acestui an, statul român să găsească vinovaţii. Evenimentele violente din vara lui 1990 au lăsat în urmă o mie de oameni victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.