retinut_dna

Apa Nova București avea un serviciu de securitate format din foști lucrători ai serviciilor de informații, prin intermediul căruia se efectuau filaje și interceptări, se arată în referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă a lui Costin Berevoianu, a lui Vlad Moisescu și a omului de afaceri Ovidiu Semenescu.

Conform sursei citate, prin intermediul acestui serviciu de securitate se dorea evitarea divulgării de către angajații companiei a datelor care să conducă la depistarea activităților ilegale pe care le derulau cei care controlau agentul economic.

„Deosebit de important este și faptul că la nivelul SC Apa Nova București SA a fost instituit un serviciu de securitate format din foști lucrători ai serviciilor de informații care efectuează filaje și interceptări în interesul persoanelor care controlează agentul economic și care încearcă în acest mod să țină sub control divulgarea de către angajații companiei de date care să conducă la depistarea activităților nelegale derulate. Tot pentru asigurarea confidențialității activităților ilicite derulate de această companie au fost înființate conturi bancare confidențiale prin intermediul cărora sunt efectuate plăți de către persoane anume desemnate (Bruno Roche și Lalague Laurent)”, precizează procurorii DNA Ploiești.

Conform documentului citat, probele administrate în cauză de anchetatori au relevat intenția de a fi plăsmuite documente care să fie prezentate drept justificare pentru plățile efectuate și care să confere un caracter de legalitate acestora, în condițiile în care aceste documente nu au existat la momentul descinderii și ridicării de înscrisuri de la sediul SC Apa Nova SA și SC Veolia Apă Servicii SRL de către ofițerii DNA.

„Mai mult, probele au relevat posibilitatea ascunderii unor documente în baza cărora au fost efectuate plăți presupus nelegale”, subliniază procurorii.

Totodată, procurorii DNA arată că în cauză a fost afectat „în mod grav” parteneriatul strategic româno-francez transpus la nivel economic într-o asociere publică privată, iar căpușarea activității Apa Nova a condus la creșterea prețului serviciilor de apă și canalizare plătit de locuitorii municipiului București.

Procurorii anticorupție cer arestarea celor trei inculpați din dosar, arătând că activitățile nelegale reținute în sarcina lor s-au derulat pe o perioadă lungă de timp, până în prezent, pericolul pentru ordinea publică fiind „concret și actual”.

De asemenea, spun procurorii DNA, există indicii conform cărora inculpații sunt parte a unui mecanism infracțional complex, având ca obiect comiterea unor infracțiuni de corupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.