sanatate-nucile-verzi

Se spune că nucile verzi sunt simbolul vieții și al fecundității, iar coaja verde are proprietăți astringente, datorită conținutului mare de tanin și iod.

Nucile verzi sunt bogate în vitamine (B1, B2, C, E si P), minerale (calciu, fosfor, potasiu, cobalt, magneziu, fier) și ajută la creșterea imunității organismului. Conținutul de iod natural din nuci este foarte apreciat de specialiștii în domeniul sănătății deoarece ajută la îmbunătățirea funcțiilor glandei tiroide și a creierului.

De asemenea, iodul crește memoria, calmează stările de nervi, combate viermii intestinali, previne depunerea de colesterol rău pe pereții arterelor, stimulează memoria și întărește rezistența capilarelor.

Sucul din nuci verzi este o sursă de iod natural pentru organism iar dacă este combinat și cu mierea de salcâm devine un remediu extraordinar pentru tratamentul multor afecțiuni și boli.

Sirop din nuci verzi și miere de salcâm 

WP_20150625_002

Se prepară mai întâi sucul din nuci verzi. Nucile se dau prin mașina de tocat, se strecoară lichidul obținut prin tifon și apoi sucul natural obținut trebuie amestecat cu o cantitate egală de miere de salcâm.

Acest preparat este foarte bun pentru sănătate. Are proprietăți de prevenire a bolilor virale și parazitare, dar si a afecțiunilor glandei tiroide. Poate să fie folosit în tratamentul viermilor intestinali. Are efect bun vindecător al afecțiunilor organelor interne, tractului gastrointestinal și bolilor de plămâni. Sucul este un bun detoxifiant pentru ficat și intestine, ajută și la scăderea în greutate, deci poate fi folosit în curele de slăbire.

Mierea de salcâm trebuie să fie naturală. Are proprietăți antimicrobiene și analgezice excelente, vindecă insomnia, stările de nervi și este un bun stimulent cardiac. Ajută în tratamentul bolilor renale și biliare, afecțiunilor respiratorii, cardiovasculare, gastrointestinale, durerilor de stomac și arsurilor stomacale.

Valoarea calorică a siropului din nuci verzi și miere de salcâm este de 265 kcal/100 g produs. Nu trebuie consumat în cantitate mare pentru că excesul de iod nu este bun pentru organism. În mod normal se ia doar o lunguriță de sirop de 3 ori pe zi. Poate fi administrat și la copii dar în doză mică, de jumătate de linguriță pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.