sedinta-csat-iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în şedinţa CSAT s-a discutat despre implementarea Strategiei Naţionale de Apărare, situaţia „complicată” din Orientul Mijlociu, prezenţa României în cadrul acţiunilor NATO, dar şi despre participarea la forţele de menţinere a păcii sub egida ONU.

„Au fost aprobate o serie de documente care s-au întocmit pentru a putea aplica această Strategie (Naţională de Apărare a Ţării – n.r.), printre care planul de implementare, Carta Albă a Apărării, strategia care se referă la ordinea publică şi alte documente care ţin de acelaşi context.”, a declarat Klaus Iohannis, cu privire la modul în care se implementează Strategia Naţională de Apărare a Ţării, subiect care s-a aflat în atenţia CSAT.

O altă temă majoră a fost situaţia din Orientul Mijlociu, în special cea din Siria şi Iran.

CSAT a discutat şi despre prezenţa românească în cadrul NATO, „iar aici toată lumea a fost evident de acord să participăm aşa cum se cuvine la foţele de intervenţie NATO”, a menționat preşedintele.

Totodată, s-a discutat despre participarea României la forţele de menţinere a păcii organizate sub egida ONU.

„Aici toată lumea a fost de acord că va trebui să avem o contribuţie mai mare decât este cea pe care o avem acum.”, a precizat Klaus Iohannis, adăugând că mai multe detalii vor fi oferite ulterior pe acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.