comisia-europeana

Reprezentanța Comisiei Europene își propune să-i încurajeze pe jurnaliști și bloggeri să se specializeze în analiza informațiilor care provin de la instituțiile europene și a subiectelor europene în general și, ca urmare, lansează concursul REPORTER și BLOGGER EUROPEAN.

Jurnaliștii și bloggerii sunt invitați să trimită, până pe 30 octombrie 2015, articole și materiale proprii, pe teme europene, publicate în perioada 1 ianuarie – 30 octombrie 2015, pentru a fi evaluate de un juriu. Nu sunt acceptate articole de știri, ci numai comentarii, analize, reportaje, interviuri, editoriale, articole de opinie și imagini ilustrative (infografice originale sau fotografii care au fost publicate însoțite de comentarii relevante). Fiecare concurent trebuie să trimită minimum trei materiale pentru a intra în competiție la una dintre cele 7 categorii ale concursului. Concurenții pot participa la o singură categorie (dintre primele 7).

Aceștia pot participa, de asemenea, într-o categorie specială a concursului: „Social media admin”. Concurenții vor avea prilejul să-și aleagă o zi, între 15 septembrie și 10 noiembrie, în care să administreze conturile de facebook și twitter ale Reprezentanței Comisiei Europene. Condițiile de înscriere și criteriile de evaluare pentru această categorie sunt detaliate AICI. Orice concurent care participă la una dintre primele 7 categorii poate participa și la categoria specială, având astfel ocazia să câștige două premii.

Fiecare categorie va avea un singur câștigător, iar premiile constau în tablete iPad.

Calendarul competiției:

7 septembrie 2015: lansarea concursului;

30 septembrie: termen limită pentru înscrierea la categoria specială „Social media admin”;

15 septembrie – 10 noiembrie: desfășurarea competiției pentru categoria specială „Social media admin”;

30 octombrie: termen limită pentru înscrierea în materialelor pentru una dintre categoriile 1 – 7;

15 noiembrie: termen limită pentru trimiterea materialului „experiență de admin”, publicat în presă sau on-line;

15 – 30 noiembrie: jurizare;

10 decembrie: eveniment de anunțare a câștigătorilor.

Mai multe detalii despre concurs se găsesc pe pagina Reprezentanței Comisiei Europene în România:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.