COD GALBEN
Interval de valabilitate: 19 septembrie, ora 10:30 – 20 septembrie, ora 21

În intervalul menţionat, vor fi ploi cu caracter temporar în toată ţara şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La începutul perioadei avertizate, cu precădere în regiunile sudice şi sud-estice, ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat de grindină. În a doua parte a zilei de 20 septembrie, ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest.

 

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 19 septembrie, ora 15 – 20 septembrie, ora 12

În judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila şi Buzău şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj ploile vor avea caracter torenţial şi se vor cumula local 60…80 l/mp.

Temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilelor de marţi, 20 septembrie şi miercuri, 21 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara.

temp_judete_hfotm55srs93jlkkd7s86sinssa7hvku_50

„Masa de aer cu caracteristici polare ce va pătrunde peste zona ţării noastre va determina foarte repede scăderea temperaturilor. Începând de mâine, în toate regiunile vremea va fi rece pentru această dată. La nivel naţional vorbim în dimineaţa zilei de joi de minime cuprinse între trei şi 13 grade Celsius, cu opt-nouă grade în zona Capitalei, în timp ce, la munte, valorile termice vor coborî uşor sub pragul de îngheț. Această răcire a vremii se va concretiza şi prin apariţia precipitaţiilor mixte pe crestele montane înalte, cu precădere ale Carpaţilor Orientali în cursul nopţii de marţi spre miercuri, dar şi pe parcursul zilei de miercuri”, a explicat meteorologul Gabriela Băncilă pentru Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.