card1

Sistemul electronic al cardului de sănătate nu mai funcţionează online, luni, de la ora 16:30, din cauza unor variaţii de tensiune în reţeaua electrică, a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care a menţionat că pacienţii trebuie să primească în continuare servicii medicale.

„Din cauza unor variații de tensiune electrică, sistemul cardului de sănătate nu mai funcționează online începând cu orele 16:30. Specialiștii lucrează pentru remedierea defecțiunii și apreciem că în termen de maximum 3 ore sistemul va funcționa în parametrii normali”, a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate într-un comunicat remis presei.

De asemenea, CNAS a ţinut să precizeze că în acest interval furnizorii vor acorda servicii medicale și farmaceutice în sistem offline, așa cum prevăd normele de utilizare a cardului național de sănătate.

„Pe site-ul CNAS a fost postat anunțul de avertizare a furnizorilor despre această situație”, se mai menţionează în comunicat.

Sistemul electronic al cardului de sănătate a fost întrerupt şi vineri, timp de aproximativ cinci ore, din cauza unei defecţiuni, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate spunând că astfel de situaţii nu ar trebui să afecteze pacienţii, dacă se respectă normele de utilizare a documentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.