a-cazut-telefonul-in-apa-630x405

Atunci când scapi un telefon în apă trebuie să urmezi câteva sfaturi importante pentru a crește șansele de a rămâne cu un dispozitiv funcțional.

Indiferent cât de multă grijă avem de telefon, se poate întâmpla ca la un moment dat să îl scăpăm în apă sau să vărsăm un pahar de lichide pe el.

Pași de urmat când scapi telefonul în apă:

1. Scoate telefonul din apă cât mai repede

Cu cât telefonul stă mai mult timp în apă, cu atât cresc şansele unui defect major. Prin urmare, este important să scoţi telefonul din apă cât mai repede.

2.  Scoate repede bateria

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când scoți telefonul din apă, este să îi scoţi bateria. De cele mai multe ori, dacă nu scoţi bateria la timp, aceasta trimite prin circuite atât de multă putere încât se produce un scurt-circuit și telefonul nu va mai funcționa.

Apoi, pe rând, scoate cardul SIM, micro SD-ul. În cazul în care bateria nu este detaşabilă, treci la pasul următor.

3. Usucă telefonul

Usucă telefonul cu ajutorul unui prosop sau al unei lavete moi. Ai grijă să nu împingi stropii de apă în porturile telefonului şi nu mişca dispozitivul în mod excesiv, pentru a evita ca apa să pătrundă şi mai mult în gadget.

4. Foloseşte un dezhidratant sintetic

Dacă ai posibilitatea, pune telefonul într-un mediu puternic dezhidratant, întrucât indiferent cât de bine îl ştergi cu prosopul tot vor rămâne vapori de apă. O soluţie este să foloseşti substanţe artificiale dezhidratante de tipul celor pe care le găseşti când cumperi încălţăminte nouă, însă pentru rezultate optime trebuie să închizi ermetic telefonul într-un recipient plin cu o astfel de substanţă.

5. Poți introduce telefonul în orez

Introdu telefonul în orez şi lasă-l acolo o perioadă de timp. Orezul acţionează ca un agent deshidratant.

6. Aşteaptă câteva ore şi porneşte telefonul

Aşteaptă câteva ore sau chiar o zi întreagă şi, după ce verifici dacă mai există apă prin porturi, poţi monta la loc bateria, cartela SIM şi cardul microSD pentru a porni telefonul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.